Den nya kapitalism?

Vi, samhället bör styras / drivs av de människor som bor i det.

Ideologin är trasslat till i dagens samhälle. Innan det brukade vara den sanna kapitalistiska trodde på överlevnaden av den starka / starkast. “Ett bra företag / person kommer att överleva och de dåliga skulle förgås”. Det finns något vackert om det sättet att tänka. Jag kan förstå varifrån det kommer.

Var har ideologi gått i dessa dagar av kris? Om du är en sann kapitalistisk kan du verkligen ta pengar från någon annan än en ägare? Min gissning är att folk alltid kommer att vara horor för pengar…. Överge sin tro. Men vad som gör dem? En sann kapitalism eller en socialistisk (eller ännu värre?).

min övertygelse (och som inte ändras med goda eller dåliga tider) är att marknaden behöver styras. Ren girighet kan inte utesluta ett samhälle inte från ledningen eller de anställda. Men om jag måste välja en sida, det är för arbetarna. Ett samhälle där de flesta människor är nöjda är bättre än en plats där ett fåtal är eustatiska.

En glad första maj för alla (även om det är lite sent)

btw flaggan är ett skämt om du inte får det!

Leave a Reply

  • (kommer inte att publiceras)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>